lördag 7 februari 2009

Kajsa Warg-middag

Köpte fläsklägg för 14,50/kg. Ni som provat vet att hälften är ben, senor, fett och svål. Men resten!
Kokade 3 timmar och rensade bort all onödigt. Severade med grov senap. Tillbörhör blev vad som fanns i kylskået och jag skriver detta bara för att det blev så gott. Jag satsade på grovrivet; morot, rättika, rå rödbeta. I bara farten rev jag lite färsk ingefära, en liten bit lök och en bit chili (fast den rev jag fint). Kryddade med blandpeppar, lite flingsalt, en tesked olovolja och ett stänk hallonbalsamvinäger.
Jag vet att det här låter skumt, men det var supergott till den välkokta, salta köttet.
Till råga på allt hittade jag ett granatäpple i kylen så det blev isvatten med garatkärnor som rosa, god dryck.
Jag vet att det här som någon hälsofreak, men det var faktiskt det godaste jag ätit på länge.
Många av mina kökimprovisationen blir bara precis ätbara, men detta funkade.

Inga kommentarer: